Szolgáltatásaink


Mikor lehet Önnek szükséges tulajdoni lapra vagy térképmásolatra?

közüzemi mérőórák átírásakor vagy egyéb, a közüzemi szolgáltatóknál történt változáshoz (pl. új mérőóra igénylése)
lakcímváltoztatásnál
lakás kiadásánál/bérlésénél
lakás eladásánál/vásárlásánál
cég székhelyének/telephelyének létesítésekor vagy módosításakor
örökösödési eljáráshoz
magánszemélyként vagy cégként benyújtott pályázati igénylésekhez
vagyonjogi szerződések megkötésekor
hitelügyintézéshez
letelepedés intézéséhez
vagy egyszerűen ahhoz, hogy leellenőrizze, hogy minden rendben van-e az ingatlan papírjaival.

A honlapunkon szereplő áraink tartalmazzák:

Szolgáltatásunk lényege hangsúlyozottan és határozottan nem a tulajdoni lapok vagy térképmásolatok továbbértékesítése. Szolgáltatásunk abból áll, hogy a dokumentumok beszerzése körüli feladatokat levesszük az Ön válláról, elvégezzük az ehhez tartozó adminisztratív feladatokat és szükség esetén tanácsadást nyújtunk a kapott információk feldolgozásához.
 

Például:

Bármi is az Ön indoka, segítséget tudunk nyújtani a tulajdoni lap vagy térképmásolat gyors, sorban állás nélküli és fáradozásmentes beszerzése érdekében, melynek díját nem terheljük tovább. Önnek fel sem kell állnia a számítógép elől! Áraink tartalmaznak minden díjat, ami a dokumentum beazonosítááshoz, a beszerzéshez, adminisztrációhoz kapcsolódik. A tulajdoni lap díját az eredeti, földhivatali díjakkal megegyező összegben terheljük Önre.

Mire van Önnek szüksége?

 az ingatlan adataira:település neve
ingatlan helyrajzi száma vagy pontos címe
bankkártyára vagy bankszámlára, ahonnan gyorsan kiegyenlítheti a szolgáltatásunk díját
 

Szolgáltatásunk keretében a következő termékekkel kapcsolatban tudunk Önnek segítséget nyújtani:

tulajdoni lap másolat
hiteles, elektronikus tulajdoni lap
hiteles, papír alapú tulajdoni lap
térképmásolat
hiteles, papír alapú térképmásolat
Kérjük, hogy a megrendelés esetén körültekintően döntsön arról, melyik típust rendeli, mert utólagos cserét nem áll módunkban biztosítani. Ha például hiteles terméket szeretne rendelni, kérjük mindenképpen olyan terméket válasszon.

TUDNIVALÓK A TULAJDONI LAPOKRÓL ÉS TÉRKÉPMÁSOLATOKRÓL

Hitelességét tekintve 3 féle tulajdoni lapot és 2 féle térképmásolatot tudunk biztosítani Ön számára:

nem hiteles tulajdoni lap: ugyanazt az információt tartalmazza, mint a hiteles, de nem rendelkezik bizonyító erővel, azaz bírósági ügyekben bizonyítékként nem felhasználható. Emailben, nyomtatható formában küldjük az Ön részére, de visszajelzés esetén lehetőség van a kinyomtatott példány postázására is.
hiteles, elektronikus tulajdoni lap: bizonyító erővel rendelkező dokumentum, melyet emailben küldünk el Önnek. Megnyitásához speciális szoftver szükséges, melyhez egy ingyenes letöltési linket is küldünk. Gyorsasága és sokszorozhatósága miatt ajánljuk ezt a formát választani, amennyiben hiteles tulajdoni lapra van szükség. Az ilyen tulajdoni lapok hitelessége teljes mértékben megegyezik a a papír alapú tulajdoni lappal és a hitelességet törvényben garantálják, így egyik hivatal/bank sem utasíthatja el azok elfogadását.
hiteles, papír alapú tulajdoni lap: bizonyító erővel rendelkező, papír alapú tulajdoni lap, melyet a rendelést követő munkanap küldünk el Önnek egy példányban.
nem hiteles térképmásolat: bizonyító erővel nem rendelkező térképmásolat, melyet emailben, nyomtatható formában küldünk el az Ön részére.
hiteles, papír alapú térképmásolat: földhivatali pecséttel ellátott, bizonyító erejű dokumentum, melyet a megrendelést követő maximum 3. munkanapon, postán küldünk el az Ön részére.
Kérjük, hogy postán küldendő dokumentum megrendelése esetén vegye figyelembe azt, hogy a dokumentumokat a megrendelés után, de maximum 3 munkanappal tudjuk postára adni. 

Teljességét tekintve 2 féle tulajdoni lap rendelhető:

szemle, melyben az ingatlan alapadatain kívül megtalálhatóak a jelenlegi tulajdonosok adatai (név, tulajdonszerzés ideje és jogcíme stb.) és a jelenlegi, aktuális terhelések (banki hitelek, haszonélvezeti jogok, végrehajtások stb.)
teljes tulajdoni lap: az alapadatokon kívül nemcsak az aktuális tulajdonosok és terhelések szerepelnek rajta, hanem időrendben felsorolva a korábbi tulajdonosok és terhelések is láthatóak.
Akár hiteles, akár nem hiteles tulajdoni lapra van Önnek szüksége, mindkét fajtából létezik teljes vagy szemle típus.

Az emailben küldhető dokumentumokat munkaidőben megpróbáljuk néhány órán belül eljuttatni az Ön részére. Amennyiben a megadott adatok alapján nem tudjuk az ingatlant beazonosítani, szintén emailben jelentkezünk Önnél. Munkaidőn kívüli megrendelés esetén is maximum 24 órán belül küldjük a kért dokumentumot, amennyiben a hivatal online rendszere erre technikailag lehetőséget ad. Amennyiben 2 munkanapon belül nem tudjuk Önnek eljuttatni a megrendelt dokumentumot, akkor kérésére visszaküldjük a megrendelt szolgáltatás árát, illetve teljesítés előtt Önnek bármikor lehetősége van, hogy emailben lemondja a megrendelést.

Amennyiben tudja az ingatlan helyrajzi számát kérjük, hogy a megrendelést azzal adja le. Ha a helyrajzi szám nem, csak az ingatlan címe áll rendelkezésre, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk azt megtalálni az adatbázisban, ugyanis gyakori, hogy a cím nem, vagy nem megfelelően van bejelentve a földhivatal felé.

A teljesítés után a szolgáltatásról a számlát minden esetben emailben küldjük el az Ön részére. Ha céges számlára van szüksége, kérjük a megrendeléssel egyidejűleg jelezze. Szolgáltatásunk igénybevételével Ön elfogadja ez elektronikusan kiállított számlázási módot.

Ha ön helytelen vagy nem létező címmel adja le a megrendelését és egyeztetés után sem tudjuk a kért tulajdoni lapot vagy térképmásolatot az Ön részére biztosítani, akkor bruttó 2000 HUF ügyintézési díj levonása után a maradék összeget visszaküldjük az Ön részére.

Ha tévesen megadott adatok alapján küldjük el Önnek a kért dokumentumot, akkor a megrendelés teljesítése után cserére nincs lehetőség.

Térképmásolat rendelése esetén előfordulhat, hogy az ingatlan nagy mérete miatt a térkép nem fér rá egy A4-es méretű dokumentumra és ilyen esetekben sajnos az online megrendelésre nincs lehetőség. Ez általában külterületi ingatlanoknál fordul elő, ilyen esetekben természetesen a teljes vételárat visszautaljuk az Ön részére.

Papír alapú dokumentumok postázását magyarországi címre vállaljuk.