Menü tulajdoni lap mobilmenü
Demeter Invest Kft.
+36 30 331 1903 info@tulajdonilap.eu

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Milyen formátumban érkeznek az elektronikus dokumentumok?

 • Nem hiteles tulajdoni lapok: jpg
 • Nem hiteles térképmásolatok: pdf
 • Elektronikusan hitelesített tulajdoni lapok: es3, melynek megnyitásához egy ingyenes letöltési linket is küldünk. (e-szigno szoftverhez)

Mennyi idő alatt kapom meg a kért dokumentumot?

 • emailes kézbesítés esetén igyekszünk, hogy a pénz beérkezése után néhány munkaóra alatt eljuthasson Önhöz a kért dokumentum illetve hétvégén is naponta feldolgozzuk a beérkezett megrendeléseket
 • postai kézbesítés esetén legkésőbb a megrendelést követő munkanapon postára adjuk a kért tulajdoni lapot vagy térképmásolatot.

Mindegyik esetben előfordulhat, hogy technikai akadályok merülnek fel, például leáll a földhivatal online rendszere, ami esténként és hétvégén gyakori eset. Kérjük, hogyha a megrendelés után a fenti idő elteltével sem érkezne meg a kért dokumentum, azt jelezze felénk.

Hiteles vagy nem hiteles dokumentumra van-e szükségem?

 • Sajnos ezt mi nem tudjuk eldönteni Ön helyett. Saját célra az olcsóbb nem hiteles verziót ajánljuk, ha azonban másnak kerül továbbításra, akkor tőle kell megkérdezni, hogy milyenre lesz szükség. Tapasztalatunk az, hogy lakcímbejelentéshez és közüzemi mérőórák átírásához elég a nem hiteles (ez a két leggyakoribb eset, amikor szükség lehet a tulajdoni lapokra).

Miért homályos, olvashatatlan a nem hiteles tulajdoni lap?

 • nem a file minőségével van a baj, hanem sajnos a beépített szoftverek nem mindig tökéletesek a jpg file-ok olvasására, ez esetben javasoljuk az irfanview.com oldalról letölteni a szoftvert, ez minden esetben megfelelően működni szokott.

Utalás esetén mennyi idő, míg megérkezik a pénz?

 • Magyarországon belüli banki átutalások munkaidőben maximum 4 óra alatt meg kell, hogy érkezzenek, tapasztalat szerint 2-3 óra alatt meg is történnek. Ha munkaidőn kívül történik az utalás, akkor a következő munkanapon kell elkezdeni a munkaórák számolását.

Céges megrendelés lenne és a pénzügy előre kér számlát/díjbekérőt. Mit tegyek?

 • Semmi gond, ezt jelezze felénk és küldünk egy számlát előre.

Mikor és hogyan kapom a számlát?

 • Elektronikus számlát fogunk küldeni emailben a teljesítés utáni 14 napon belül. A számlázó program által kiállított nagy mennyiségű számla miatt ajánljuk a spam mappa figyelését. Ha nem érkezett meg a számla, kérjük jelezze és azonnal küldünk egy újat. Amennyiben a megrendelést magánszemélyként adta le, de céges számlára lesz szükség, azt kérjük, hogy a megjegyzés mezőben vagy emailben jelezze a cégadatok megadásával.

Ha a honlap nem kért tőlem emailcímet akkor honnan fogják azt tudni, hova kell küldeni a mailt?

 • Bankkártyás fizetés esetén a Paypal által biztosított bankkártyás fizetési felületet használjuk, mely felületen email megadása kötelező, és emiatt mi már nem kérjük Önt, hogy még egyszer adja meg a mailcímet, hiszen a Paypaltól érkező vásárlás-visszaigazoló emailt mi is megkapjuk. Ha ettől eltérő emailcímre kéri a kézbesítést azt a megjegyzés mezőben kérjük jelezni.

Miért van a hiteles tulajdoni lapra ráírva nagy betűkkel keresztben, hogy bizonyító erővel nem rendelkezik?

 • Valószínű, hogy tévedésből nem hiteles tulajdoni lapra adta le a megrendelést. Javításra sajnos nincsen lehetőség ezért kérjük, hogy a megrendelés során körültekintően válassza ki a szükséges dokumentumot.

Miért van nagy, narancs betűkkel keresztben a nem hiteles tulajdoni lap minden egyes oldalán egy felirat?

 • A nem hiteles tulajdoni lapoknak ez a hivatalos formája. Nem mi tettük oda és nem tudjuk eltávolítani.

Mi az, hogy nem létezik a megadott cím, hiszen láttam a házon/lakcímkártyán, hogy igenis, létezik?

 • A földhivatalnak saját adatbázisa van, azt tartja nyilván, amit bejelentenek oda. Elég gyakori, hogy egy cím egyáltalán nincs bejelentve vagy nem teljes, még akkor is, ha az egyébként a lakcímkártyán szerepel. Ilyenkor megpróbáljuk különböző szűrésekkel beazonosítani és jelentkezni fogunk.

Rossz adatokat adtam meg és ezért rossz tulajdoni lapok kaptam. Lehet cserélni?

 • Sajnos nem tudjuk cserélni, hisz a rossz megrendelés alapján mi is beszereztük/kifizettük a kért dokumentumot.